PODELI

Samo nama zlatno doba

Za Riplijevu rubriku „Verovali ili ne“, prvo je to da na izgradnji vijadukta pruge kod Čortanovaca (Sremski Karlovci) na Koridoru 11 rade radnici iz Indije, a onda da isti ti nesrećnici, koje je neko na foru doveo u Srbiju (samo koju?) rade ovde, pored naše građevinske operative kojom se vlast decenijama unazad hvali i spominje je svako malo.

Uglavnom, radnicima iz Indije preduzeće koje ih je angažovalo „Nikolić d.o.o.“ iz Kraljeva kasni sa isplatom zarada. Da bi stvar bila jasnija oni su formalno zaposleni u američkoj firmi “IDEA Capital LLC”, sa sedištem u Majamiju, a Nina Nikolić je zastupnik američke firme u Srbiji i vlasnik firme iz Kraljeva.

Ludo burazeru

Nina Nikolić ne krije da radnicima kasni novembarska plata, ali kaže da je to zbog toga što njenoj firmi naručioci poslova takođe duguju novac.

„Nažalost, tačno je da im plata kasni, ali to je samo jedna plata, nije nekoliko, kako oni tvrde. Problem je što nama ne isplaćuju novac naručioci prethodnih poslova, pa zbog toga plate kasne“, pokušala je da objasni Nina Nikolić.

I Indijci hiljadama kilometara daleko od otadžbine imaju petlju da se pobune, jedino nama zlatno doba, pa ćutimo od miline.

Motaj kablove i ćuti, može gore!

↓↓↓

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *