PODELI

Od dopisnika s Andrićevog vencaZa predstojeće izbore pored nekoliko lažnih opozicionih lista, Vučić i Beba Popović pakuju i jednu kolonu vlasti.

Do sada sigurni i večiti ministar Rasim Ljajić, bivši begunac od zakona Bogoljub Karić i navodni ruski čovek Nenad Popović udružiće snage i pod patronatom SNS-a izaći na jednoj listi na predstojeće izbore.

Ideja vlasti je da sa njima trojicom udare flaster na SPS, koji se pokazao žilavijim nego što su to naprednjaci predviđali i definitivno se neće predati bez borbe na terenu.


Za tu svrhu socijalisti su odrešili kesu i po Vojvodini i Beogradu otvoreno kupuju poverenje građana (cena glasa oko 3500 dinara, za razliku od naprednjačke standardne dve crvene). Bajatović ne žali novaca da ostane u igri. Nedavno se pred prijateljima pohvalio da je preduzeće na čijem je čelu „Srbijagas“ doniralo 10 vozila „marica“ policiji, te da je jednu specijalno opremio „za sebe“, kako je rekao.


Pre nego što se odvoje od matičnog broda SNS-a, otisnu na pučinu i izađu na izbore, SDPS-u, Pokretu Snaga Srbije i Srpskoj narodnoj partiji alhemičari iz Vučićeve kuhinje bi da pridruže i Vulinov Pokret socijalista.  Naprednjaci bi da se oslobode balasta tzv malih stranaka, jer prema procenama i sa njima i bez njih procenat osvojenih glasova im se ne menja bitno, a socijalistima bi smanjili koalicioni potencijal i manevarski prostor pri pregovorima za formiranje buduće vlade.

Matematika je jasna od eventualnih 15 mandata koje bi osvojili, naprednjacima bi otkinuli 3 do 5, za razliku od sadašnjih 15 koliko ih imaju na naprednjačkoj listi, na lepe oči. SPS-u bi u slučaju prelaska cenzusa otkinuli ostatak.

Do konačnog dogovora još uvek nije došlo javno, ali se očekuje da se u narednih mesec dana obelodani ova koalicija „otpisanih“ koalicionih partnera.

 

1 коментар


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *