PODELI

Kratka analiza

Ili presek stanja na terenu. Momentalno je u Srbiji raspisan lov na sigurne glasove, tačnije na ljude koji su još uvek neodlučni za koga da glasaju na narednim izborima. Kao da ima takvih, neopredeljenih.

U suštini je to pritisak na sve i svakoga, svim sredstvima. Sve što se kreće je u opasnosti od lovaca na glasove za račun vladajućih stranaka. SNS i SPS više i ne kriju to. Javno u njihovo ime se vrši trgovina.

Od stranačkih aktivista, preko vođa navijačkih grupa i šefova kapilarnih štabova, do zelenaša svi rade na jednom, obezbediti što veći broj onih koji će izaći na izbore.

Pritisak u javnim preduzećima je dostigao tačku ključanja i zaposleni više nemaju šta da obećaju, a da to predhodno nisu već ispunili. Ni cena glasa koja je već dostigla vrtoglavih 100€ ne može da stimulše dovoljan broj ljudi da glasa.

Pa su zato priblegli najbljutavijem mogućem rešenju. Angažovali su zelenaše i vođe navijača.

Prvi vrše pritisak na dužnike da u zamenu za vraćanje kamata i dugova obezbede sigurne glasove, a drugi svojim autoritetom na tribinama jure potencijane glasače.

Svo to vreme, obični članovi SNS-a su u krajnje podređenom i ropskom položaju u odnosu na pridošlice sa ulice. Kuckaju komentare, lajkuju i dele statuse održavajući privid podrške u narodu.

 

 

1 коментар

  1. I抎 should check with you here. Which isn’t something I normally do! I take pleasure in studying a put up that will make folks think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *