PODELI

Danas pao njen državni sekretar Miodrag Poledica

Državni sekretar u ministarstvu na čijem je čelu Zorana MIhajlović danas je uhapšen zbog umešanosti u aferu oko „Infrastruktura železnice Srbije“.

Danas je uhapšeno pet osoba među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

MULJALI SA JAVNIM NABAVKAMA

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

Uhapšeni će u narednih 48 sati biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

 

Vučić na ovaj način šalje poruku Amerikancima, čiji je Zorana direktni eksponent u Vladi Srbije i to na najnižem mogućem nivou.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *