PODELI

Koji je Vaš izbor?

BIOMASA

Biomasa je biorazgradivi deo proizvoda, otpada i ostataka biološkog porekla iz poljoprivrede(uključujući biljne i životinjske materije), šumarstva i povezanih industrija, kao i biorazgradivi deo industrijskog i komunalnog otpada.

HIDROENERGIJA

Hidroenergija ili energija vode koristi se za proizvodnju struje još od kraja devetnaestog veka, a danas čak 159 zemalja širom sveta koriste ovaj resurs. To je najrasprostranjeniji obnovljiv izvor energije za proizvodnju električne energije.

ENERGIJA VETRA

Danas se energija vetra najviše koristi za proizvodnju električne energije. Takođe, spada i među najrazvijenije sisteme upotrebe obnovljivih izvora energije koji se sve više korist

ENERGIJA SUNCA

Sunce je najveći izvor energije na Zemlji. Energija Sunca koristi se već vekovima unazad. Može se koristiti za zagrevanje vode i prostorija za hlađenje, za potrebe sušenja. Upotrebom energije sunca smanjuje se trošak energije za proizvodnju toplotne energije na bazi fosilnih goriva.

GEOTERMALNA ENERGIJA

Geotermalna energija predstavlja prirodnu energiju akumuliranu u fluidima i stenskim masama u Zemljinoj kori. Geotermalni potencijali Zemlje su jako veliki i zato se geotermalna energija tretira kao obnovljiv izvor energije, a kao takva pogodna je za upotrebu u raznim sektorima i na način koji ne šteti prirodi oko nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *