PODELI

Za sada

Kako stvari na terenu stoje odmetnuto krilo Socijalističke partije Srbije u Vojvodini najskuplje plaća siguran glas na predstojećim izborima.

Crveni daju dve crvene unapred, danas da se upišeš u njihovu bazu podataka i još četiri nakon glasanja i potvrde da si glasao za lokalne i pokrajinsku listu SPS-a. Zanimljivo, glasači nisu u obavezi da glasaju i za republičku listu socijalista, što otvara mogućnost prodaje glasa nekoj drugoj zainteresovanoj strani i idadtnu zaradu.

Naprednjaci kaskaju za SPS-om i glasa plaćaju standardne dve hiljade dinara, uz mogućnost dodatne zarade za svaki kapilarni doveden glas od 200 do 500 dinara u zavisnosti ko ih od šefova kapilarnih štabova plaća.

U jeku sveopšte gungule i jurnjave za sigurnim glasovima iz POKS-a (otcepljeno krilo Srpskog pokreta obnove) danas su stigle optužbe na račun socijalista da su pokušali vrbovati jednog njihovog poverenika da im za 100.000 eura, radno mesto u Srbijagasu (preduzeću gde je Bajatović direktor) i jedno mesto u upravnom odboru javnog preduzeća pod upravom SPS-a obezbedi 1000 glasova u tri novosadska sela gde slabije stoje.

Jasno je ko dan da ovakve optužbe POKS pušta u javnost za račun mentora iz Srpske napredne stranke, a da istovremeno SPS mora da ćuti i pravi se lud, jer još uvek nisu odgovorili na ovakvo teške reči koalicionih partnera iz novosadskog parlamenta.

Proći će izbori, oni će se pomiriti, a jadni narod sem tih par hiljada dinara ništa više neće videti od svih skupa. Jer, vrana vrani oči ne vadi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *