PODELI

Vojvođanski SPS

Šerif vojvođanskog klana SPS-a Dušan Bajatović oštro se protivi ideji Ivice Dačića o izlasku socijalista sa naprednjacima na zajedničkoj listi na izbore.

Razloga je više, a onaj najvažniji je lova koju je Dule uleteo u kampanju. To je Bajatović i javno saopštio na proslavi dočeka Srpske nove godine na Novosadskom sajmu, pred hiljadu zvanica u društvu predsednika gradskog odbora SPS-a Slobodana Cvetkovića, ujedno direktora Novosadskog sajma i pokrovitelja žurke.

Dušanova ideja se nije dopala pojedincima iz Beograda, vernim Dačiću, pa je došlo i do tuče između članova SPS-a, koja je u javnosti prikazana kao obračun pijanih omladinaca. Istina je da su bili pijani.

Sve u svemu Bajatović se otvorio za kintu kao nikada pre. Crveni baroni (interni naziv za kupce glasova za SPS-a) plaćaju po 3500 dinara za glas.

Podelio je Bajatović gomile para, mnogo uložio i sada mu matematiku kvari Dačić sa idejom da se udružuje pre izbora sa naprednjacima.

Ovakva kampanja SPS-a u Vojvodini „mi plaćamo više“ dovela je do toga da je sve više onih koji svoj glas tradicionalno prodaju traže vezu u SPS-u, što se ne dopada pojedinim naprednjačkim kapilarinim šefovima.

Za sada ih naprednjaci ne diraju na ulici i trgovina glasovima teče neometano u manjim sredinama. Dok po gradovima jedni drugima lupaju prostorije mesnih odbor, što je jasan znak velikih tenzija i netrpeljivosti između socijalista i naprednjaka.

Pratićemo situaciju a Vi pratite nas ↓↓↓

2 коментара


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *